Desert u čaši

Image
  Mislim da nikad brže nisam nešto napravila! Razmišljala sam se o pudingu od vanile i poslastičarskom kremu, al me je nekako bilo mrsko čekati da se ohlade, a kasno popodne… Pribegla sam mućenju Oetkerovog pudinga iz kesice, to je ovaj žuti deo u čaši, pa sam ga malo obogatila ekstraktom vanile i šlatkom pavlakom i dobila baš onako pun ukus i kremastu struturu. Uvek se naravno može skuvati puding ili poslastičarski krem i on umutiti sa maslacem ili slatkom pavlakom, ali ako baš  žurite može i na ovaj način. Od ove mere sam dobila 8 manjih čaša. Vi možete dobiti više ili manje, ne morate se držati baš ove mere. Izaberite one koje vama odgovaraju, a priprema je veoma laka. Donji sloj ili ovaj keks sloj: 300 gr mlevenog plazma keksa i 80 gr maslaca. Otopiti maslac, dodati mlevenom keksu i dobro izmešati, da u dodir dodji sav kreks sa maslacem i postane vlažan. Kašikom spustiti ( punu kašiku ) na dno čaše ovu masu, malo rasporediti. Vanila sloj: E sad, mutite puding od vanile koj...

Puslice sa pekmezom

Non plus ultra keksići zaista su dekorativni i ukusni, tako da su odličan izbor kada planirate neku feštu, a mogu se pripremiti ranije nego većina sitnih kolača.
Sastojci:TIJESTO:
  • 280 gr oštrog brašna
  • 250 gr margarina sobne temperature
  • 3 žumanjka
  • 50 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
PUSLE:
  • 3 bjelanjka
  • 200 gr šećera u prahu
  • +
  • marmelada za spajanje
Priprema:
1. U veću posudu dodajte brašno, margarin, žumanjke, šećer i vanilin šećer, te sve zajedno zamjesite.
2. Malo pobrašnite površinu, preko tijesta postavite prozirnu foliju da se ne lijepi i razvaljajte tijesto.
3. Malenom čašicom za rakiju ili malenim okruglim izrezivačem nastavite izrezivati kružiće od tijesta, koje odmah postavite u tepsiju na masni papir.

4. Stavite keksiće u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 10 minuta.
5. Dalje pripremite pusle od bjelanjaka, tako da bjelanjke izradite dok ne očvrsnu, a onda postepeno dok miksate dodavajte šećer. Dobit ćete čvrstu smjesu od bjelanjaka.


 6. Pripremljene bjelanjke stavite u vrećicu za ukrašavanje i nastavak po želji.
7. Čim izvadite keksiće iz pećnice, odmah možete istiskivati na njih pripremljene bjelanjke.

8. Vratite keksiće sa bjelanjcima u pećnicu na 130 stupnjeva 20 minuta.

9. Pečene keksiće ostavite da se ohlade.
10. Keksiće spajajte sa marmeladom.

Comments

Popular posts from this blog

Desert u čaši

Šarena slana rolada svaku zabavu čini ljepšom

15-minutni kolač sa bananama